Sindikat nakon novog napada: Zahtijevamo žuran plan aktivnosti u cilju zaštite i sigurnosti zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi

Sindikat zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske reagirao je nakon posljednjeg, ne i jedinog, napada na zaposlenike Centara za socijalnu skrb.

“Potaknuti serijom napada na stručne radnike Centara za socijalnu skrb izražavamo duboku zabrinutost za sigurnost i daljnje obavljanje profesionalnog rada u atmosferi linča, neprimjerenoj civiliziranoj državi.

Najoštrije osuđujemo svaki govor mržnje, prijetnje i neprimjerene poruke koje su ovih dana upućene zaposlenicima koji požrtvovno i sa velikim entuzijazmom pomažu najugroženijoj populaciji građana.

Posebno zabrinjava inertnost i nedovoljna angažiranost onih od kojih se očekuje da žurno poduzmu mjere i aktivnosti u zaštiti osobnog i profesionalnog, ali i integriteta sustava.

Status službene osobe dobili smo nakon mučkog napada na stručne radnike CZSS Đakovo. Nismo ga tražili sa namjerom da nas se još dodatno penalizira, nego zbog zaštite od prijetnji i napada korisnika koji su zahvaljujući neefikasnosti i nerazumijevanja težine i složenosti poslova koje obavljamo od strane nadležnih institucija, postali naša svakodnevnica.

Zahtijevamo od Vlade RH i resornog ministarstva žuran plan aktivnosti u cilju zaštite i sigurnosti zaposlenika u sustavu socijalne skrbi”, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednica Sindikata Jadranka Dimić.