ZASLUŽUJEMO VIŠE I BOLJE

Pozivamo Vas da se dana 08. ožujka 2019. godine (petak) u vrijeme stanke-pauze okupite u Vašoj ustanovi ili ispred ustanove te da na taj način izrazite nezadovoljstvo stanjem u sustavu i pružite podršku zaposlenicima Centra za socijalnu skrb Zadar.

Predlažemo da pročitate tekst priopćenja „Zaslužujemo više i bolje“ ili svoj tekst .

Isto tako sugeriramo da se okupljanje fotografira , da se izrade transparenti i da se o okupljanju obavijeste lokalni mediji kojima se možete obratiti sa izjavom.

Molimo da nam isto dostavite na e-mail adresu Sindikata .

Svojim okupljanjem izrazite nezadovoljstvo stanjem i uvjetima rada u sustavu .

Molimo da o okupljanju obavijestite Vašeg ravnatelja/icu.

Ovim Okupljanjem pružamo moralnu podršku prvenstveno kolegicama i kolegama iz CZSS Zadar koji su se našli u središtu hajke traženja krivca za monstruozan zločin koji se dogodio na Pagu i ukazujemo na nezadovoljstvo načinom na koji se rješavaju problemi dugogodišnje zapuštenosti sustava socijalne skrbi. Srećom sva djeca su preživjela i uspješno se oporavljaju od ozljeda. Sindikat zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi će svim našim članovima, kao i u svim sličnim slučajevima do sada, pružiti svu potrebnu pomoć.

Ovaj slučaj kao i mnogi do sada pokazali su da se javnost tek nakon što se dogodi neka tragedija upoznaje s radom socijalne službe. Ovoga puta, prvenstveno zahvaljujući našem Sindikatu, u prvi plan istaknuti su problemi zaposlenika u sustavu socijalne skrbi i odbačena mogućnost da se smjenom ili kažnjavanjem jedne osobe ti problemi sakriju od javnosti.

Mi, zaposlenici u sustavu najbolje znamo s kakvim se problemima i preprekama svakodnevno susrećemo u našem u radu. Prvenstveno tu je nedovoljan broj stručnog kadra svih profila, normativi koji ne prate stvarne potrebe korisnika i daleko su od standarda zemalja članica EU, loši i neadekvatni radni prostori, nedostatak sredstava za rad su samo neki od naših svakodnevnih problema. Svjesni smo da ne postoji idealno rješenje, ali smo jednako tako svjesni da se sadašnje stanje može značajno popraviti, međutim to je nemoguće bez stvarne želje za promjenama i potpore ministarstva i Vlade.

Nakon godina ukazivanja na probleme, nebrojenih dopisa, mailova, sms poruka, telefonskih poziva od strane Sindikata i, uglavnom, ignoriranja od strane resornog ministarstva i Vlade smatramo da je došao trenutak kada bi se trebali svi zaposlenici bez obzira da li su članovi sindikata, udruga, komora ili su samo zaposlenici ujediniti u traženju poboljšanja uvjeta rada u sustavu.

Ovo okupljanje neka bude prvi korak ka tom cilju. Sindikat poziva sve da se jave s konkretnim prijedlozima za poboljšanje sustava, a mi ćemo sa svoje strane učiniti sve da se ti prijedlozi razmotre i implementiraju u buduće zakone, propise i akte.

Još jednom pozivamo prvenstveno Udrugu socijalnih radnika i Komoru socijalnih radnika, kao i sve ostale strukovne udruge i komore koje djeluju u sustavu socijalne skrbi na zajedničko djelovanje za boljitak svih zaposlenika u sustavu kao i samog sustava jer

ZASLUŽUJEMO VIŠE I BOLJE


PREDSJEDNICA SINDIKATA
Jadranka Dimić, dipl. soc. radnica