IZBOR RAVNATELJA DOMA ZA STARIJE PODIGAO BURU: “stječe se dojam da je već izabran kandidat, bez dana iskustva u socijalnoj skrbi”

Predsjednica Sindikat zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske, Jadranka Dimić je poslala medijima priopćenje u kojemu se osvrnula na održavanje sjednice Upravnog vijeća na kojoj bi se danas trebalo odlučiti o novom ravnatelju/ici Doma za stare i nemoćne osobe Dubrovnik. Priložila je dopisu i dva pisma koja je prethodnih dana uputila županu Dobroslaviću i predsjednici UV Katarini Doršner, na koja joj, prema njenim riječima, nitko nije odgovorio. Možete ih pročitati pri dnu teksta.

U njenom dopisu medijima stoji:

Poštovani,

U domu za stare i nemoćne osobe Dubrovnik,Ulica branitelja Dubrovnika 33, danas u 16 sati održat će se sjednica Upravnog vijeća  na kojoj će se izabrati ravnatelj doma.

Stječe se dojam da je sama sjednica UV formalnost te da je već izabran kandidat: glasnogovornik župana, novinar gosp. Ivica Puljić bez dana radnog staža u sustavu socijalne skrbi.

Unazad nekoliko mjeseci svjedočili smo neviđenom linču dosadašnje ravnateljice koja je dolaskom na čelno mjesto ustanove naslijedila niz problema uključujući 4000 neisplaćenih prekovremenih sati, isplate plaća radnicima iz donacija za korisnike i sl. Linč je pokrenuo gosp. Večerin iz OB Dubrovnik, lažno se predstavljajući kao zastupnik radnica Thermoterapije, izdvojene jedinice Doma, uz svesrdnu pomoć predsjednice UV Doma za starije i nemoćne Dubrovnik, gđe. Katarine Doršner.

Radi objektivnosti u izjašnjavanju, dostavljamo Vam dopise koje smo uputili gđi. Doršner i županu Dobroslaviću na koje nikada nismo dobili odgovor.

Nažalost, godinama svjedočimo situacijama da se u sustavu socijalne skrbi regrutiraju čelnici po nalogu lokalnih moćnika pri tome zanemarujući interese samih korisnika.

Sama činjenica da ravnatelj ustanove može biti osoba koja nema dana iskustva u sustavu socijalne skrbi, govori o stavu nadležnog ministarstva o odnosu i brizi prema sustavu te o brizi prema korisnicima koji su najvažniji u sustavu i radi kojih cijeli sustav postoji.

Smisao cijelog sustava je briga o korisniku i zadovoljstvo korisnika pruženom uslugom, a ne za uhljebljivanje podobnih kadrova. Ovakav presedan nije moguć niti u jednoj javnoj službi osim u socijalnoj skrbi. Pri tome zadovoljstvo korisnika u koje se svi kunu, nikome od nadležnih institucija nije bitno.

Pozivamo Vas da nazočite sjednici Upravnog vijeća kako biste se sami uvjerili.

Sa poštovanjem, Jadranka Dimić, predsjednica Sindikat zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske

 

Izvor: www.dubrovniknet.hr