Djelatnici Centra za socijalnu skrb u Rovinju mogu odahnuti! SMIJENJENA RAVNATELJICA ANA BOŽIĆ

U Rovinju se već mjesecima ‘šuška’ o situaciji u Centru za socijalnu skrb gdje su, kako navode zaposlenici, dolaskom nove ravnateljice nastali veliki problemi koji otežavaju rad.

Radnici su nam još krajem prošle godine potvrdili kako su izloženi velikom stresu uslijed čestih reorganizacija radnih obveza i onemogućavanja samostalnog stručnog rada, a naveli su tada i kako ih nova ravnateljica kritizira i omalovažava o čemu smo više pisali ovdje.

Nastavno na navode radnika koje smo prenijeli, nedugo zatim stigao je i demantij ravnateljice Ane Božić koji možete pročitati ovdje, no čini se kako su radnici ipak bili u pravu.

Naime, kako nam je potvrdila Jadranka Dimić, predsjednica Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske, smijenjena je ravnateljica rovinjskog Centra za socijalnu skrb, Ana Božić.

“Vjerujem da resorno Ministarstvo neće mijenjati ovu odluku, tim više što u Upravnom vijeću rovinjskog Centra za socijalnu skrb sjede zaposlenici Ministarstva koji su dobro upoznati sa situacijom. Riječ je o problemima koji traju već više od godine dana, a radnici su u tom periodu izašli imenom i prezimenom pred Ministarstvo i zatražili pomoć jer su tamo proživljavali poniženja.

Veoma je stresno dolaziti na posao u suzama, a onda i odlaziti s posla u suzama.

Radi se o Centru koji je i inače potkapacitiran i nema dovoljno stručnog kadra, a onda kada je još ovakva situacija, odnosno kad je psihosocijalna klima poprilično loša, ne smjenjuje se osoba koja tome doprinosi.

Situacija je bila jasna kada su svi stručni radnici otišli na bolovanje, no inspekcijski nadzor u Hrvatskoj provodi se jednako kao i prije 20 godina, odnosno gledaju se samo papiri, a ne u kojim uvjetima ljudi rade”, poručila je Jadranka Dimić.

Dodajmo još i kako su djelatnici Centra za socijalnu skrb Rovinj ovu odluku dočekali s dozom rezerve budući da u samo funkcioniranje sustava nemaju više povjerenja pa kažu da ne vjeruju da će se odluka provesti “dok god ju ne vide na papiru”.

 

Izvor: istrain.hr