Blamaža Ministarstva oko izbora ravnatelja brodskog Centra

Danas u ponoć ističe zakonski rok od 45 dana za završetak natječaja za izbor ravnatelja Centra za socijalnu skrb Slavonski brod. To znači da  od sutra Ministarstvo već krši Zakon o ustanovama. Zamolili smo šeficu Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske, gđu. Dimić Jadranku  da prokomentira ovu situaciju.

Njezin odgovor prenosimo u cijelosti:

Ovo je najbolja slika ljudi koji vode sustav. Zakonski rok od 45 dana bio je dovoljno dug da se ne bi čekao zadnji dan koji pada u nedjelju što su znali ili bar trebali znati i prije 45 dana. To su isti oni koji nameću zakonska rješenja i pozivaju se na njih. Tu treba utvrditi čija je to odgovornost i smijeniti odgovornu osobu.

Nažalost zbog ovakvih aljkavih postupanja, ministri nam odlaze kao na traci.

Na pitanje, što će Sindikat poduzet ako sutra ne bude izabran ravnatelj, gđa. Dimić odgovara, citiram:

Očekujemo da se sutra imenuje novi ravnatelj Centra i prekine ova trakavica. Nakon dvije godine podnošenja prijava protiv dosadašnje ravnateljice, Sindikat je spreman za žestoku reakciju. Dosta je više prijateljskih veza, lobiranja, tračeraja po ministarstvu. Gospodo, imate inspekcijske nalaze, za mnogo manje je bivši ministar i niz ravnatelja koji nisu bili po volji lokalnim šerifima su smijenjeni..

Nadam se da nećemo u startu ostati i bez novog ministra. Ministri odlaze a uhljebi u ministarstvu ostaju. Nadam se da će u ovoj priči ministar Piletić shvatiti da je on ministar koji vodi sustav i da će povući potez dostojan ministra i time poslati poruku sustavu da se ipak nešto kreće u pravom smjeru.

Izvor: www.sbonline.net
Foto: SBOnline