PRIJELOMNA VIJEST: Aladrović donio odlučnu odluku na odlasku

Sve je više glasina, a i nama je neslužbeno potvrđeno iz samog ureda, ravnateljice slavonskobrodskog Centra za socijalnu skrb, Upravno vijeće Centra u Sl. Brod je razriješeno

Josip Aladrović, ministar koji je na odlasku, u zadnji je tren donio odluku o razrješenju Upravnog vijeća brodskog Centra za socijalnu skrb, koja je za svaku pohvalu, te je pokazao kako ima ‘petlje’ za politiku.

Ključno je mišljenje građana

“Novo Upravno vijeće je prva pozitivna i konkretna reakcija nadležnog Ministarstva koja vraća vjeru u rad institucija. Nakon što je Sindikat dvije godine upozoravao na nepravilnosti u radu ravnateljice CZSS Slavonski Brod konačno se nešto pokrenulo s mrtve točke.

Sindikat je redovnim putem upozoravao nadležne službe u Ministarstvu, Inspekciji rada, Uredu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i prvenstveno Upravno vijeće koje je bilo upoznato sa svim nepravilnostima u CZSS i nije ništa poduzimalo da ispravi nepravilnosti nego je čuvalo leđa ravnateljici. Ovim putem želim se zahvaliti Vama koji ste svojim člancima na portalu razbudili i uzburkali, prvenstveno, građane Slavonskog Broda koji su svojim komentarima na društvenim mrežama pridonijeli ovoj smjeni Upravnog vijeća.

Nadam se da na tome neće stati priča CZSS Slavonski Brod i da će mišljenje građana biti važnije nego mišljenje lokalnih šerifa i umreženih lokalnih političara prilikom odluke o izboru novog ravnatelja ili ravnateljice. Od novoizabranog ravnatelja ili ravnateljice građani Slavonskog broda, a posebno korisnici CZSS, očekuju da vrati mir i uspostavi pozitivnu radnu atmosferu u CZSS kako bi vrijedni i pošteni djelatnici Centra mogli svoj posao odrađivati profesionalno i na korist korisnika Centra i ljudi u nevolji”, reakcija je Jadranke Dimić ispred Sindikat zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske.

(Ne)transparentnost Centra dokazuje se i na ovome primjeru, te se pitamo zašto ova odluka, kada je već donesena, nije objavljena na stranicama brodskog Centra? Bilo kako bilo, pred novim upravnim vijećem važna je odluka o novom ravnatelju slavonskobrodskog Centra.

Kako će se ovakva odluka svidjeti lokalnoj politici? Ne znamo, ali je, još jednom, za pohvalu potez ministra Aladrovića koji svome nasljedniku nije htio ostaviti ovaj ‘vrući krumpir’.

Izvor: www.sbonline.net