DOZNAJEMO: Policija krenula u istraživanje ravnateljičinog muža!?

Kako neslužbeno doznajemo, iz izvora bliskih ravnateljici slavonskobrodskog Centra za socijalnu skrb, Anici Gusak-Krajnović, policija je jutros poslala mail ravnateljici te ju moli da im se dostave podaci o vanjskim suradnicima angažiranim na poslovima voditelja stručne pomoći i potpore i voditelja intenzivne stručne pomoći i nadzora, te podatke o vanjskim suradnicima angažiranim na poslovima voditelja mjere pojačane brige i nadzora

Tko je Krešimir Ćato?

Prema našim, za sada još uvijek neslužbenim informacijama, Krešimir Ćato, zaposlenik PU brodsko-posavske izvanbračni je supružnik ravnateljice slavonskobrodskog Centra za socijalnu skrb u Sl. Brodu.

“Vezano uz angažiranje ravnateljičinog supruga kao voditelja mjere iz očitovanja ravnateljice i razgovora s njom proizlazi da je on već dugi niz godina povremeno angažiran od strane Centra kao vanjski suradnik s obzirom na to da kao specijalist kriminalistike radi na poslovima maloljetničke delinkvencije i nasilja u obitelji” stoji u Izvješću o provedenom izvanrednom upravnom nadzoru u Centru za socijalnu skrb Sl. Brod (važno je napomenuti kako su spomenuto nadzor proveli državni službenici resornog MINISTARSTVA u studenom 2020. godine)

“Tijekom nadzora izvršen je uvid u Izvješće o isplaćenim naknadama od 1. kolovoza do 31. listopada 2020. godine, a koje se odnose na voditelje intenzivne stručne pomoći i nadzora, stručne pomoći i potpore i pojačane brige i nadzora”, nastavlja se u tekstu spomenutog izvješća.

“Iz istog je razvidno da je suprug ravnateljice imenovan voditeljem mjere nadzora, kao vanjski suradnik, u predmetu KLASA: UP/I-552-06/19-05/25 (stručna pomoć i potpora) od 28. siječnja 2020. godine. Skreće se pozornost da se prilikom izbora voditelja mjere nadzora vodi računa da to ne bude nitko od članova obitelji ili bliskih osoba, kako ravnatelja tako i stručnih radnika centra, koji rade na poslovima obiteljsko pravne zaštite”, navodi se u Izvješću iz 2020. godine.

Hoće li biti angažiran USKOK?

Kako smo gore naveli, prema našim neslužbenim saznanjima spomenuti gospodin, Ćato je i zaposlenik PU brodsko-posavske, pa ne bi bilo za čuđenje, kada bi se uskoro u Sl. Brodu, zbog gore spomenutoga, pojavili i zaposlenici USKOK-a.

Nastavljamo intenzivno pratiti razvoj situacije u slavonskobrodskom Centru, s obzirom na to da je natječaj za novog ravnatelja/ravnateljicu gotov, ostaje nam za vidjeti hoće li ministar Aladrović, koji je na odlasku, donijeti razumnu odluku, ili će to prepustiti novom ministru  Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Izvor: www.sbonline.net
Foto: SBOnline