OŠTRA REAKCIJA: ʼSram ih bilo! Svi trebaju otići i spasiti ovaj sustavʼ

Kako smo i pisali, krajem ožujka proveden je još jedan nadzor u slavonskobrodskom centru, upitali smo nadležno Ministarstvo je li isti završio, te što su zaključili.

“Po zaprimanju ponovljene anonimne prijave kojom se ukazuje na nepravilnosti u postupanju Centra, od 7. ožujka 2022, pokrenut je kontrolni upravni nadzor po provedenom izvanrednom upravnom nadzoru nad zakonitošću rada i postupanja CZSS Slavonski Brod i Podružnice Obiteljski centar te je zatraženo očitovanje ravnateljice Centra te je izdvojena dodatna dokumentacija, koja se odnosi na zakup poslovnog prostora Obiteljskog centra. Kontrolni upravni nadzor i dalje je u tijeku.

Nadalje, 31. ožujka 2022. proveden je terenski dio Izvanrednog upravnog nadzora zakonitosti rada i postupanja CZSS Slavonski Brod, temeljem sedam prijava, zaprimljenih u Ministarstvu u razdoblju od 14. rujna 2021 do 8. ožujka 2022., u kojima se navode pritužbe vezane za rad ravnateljice Centra, organizaciju rada i odnos ravnatelja prema radnicima, raspolaganje sredstvima Centra te postupanja u pojedinačnim predmetima stručnih cjelina Centra, udomiteljstva i uzdržavanja. I u ovom slučaju zatraženo je očitovanje ravnateljice Centra te dostava dodatne dokumentacije koja se odnosi na konkretne predmete, a ujedno je, vezano uz odnos ravnatelja prema radnicima, provedena i anketa među radnicima. Izvanredni upravni nadzor i dalje je u tijeku.

U odnosu na Izvješće o upravnom nadzoru, koje sadrži prikaz utvrđenog stanja i mjere koje u određenom roku nadzirano tijelo treba poduzeti radi otklanjanja nedostataka, isto se dostavlja nadziranom tijelu”, kažu iz ministarstva.

Reakcije

Pitali smo Jadranku Dimić, predsjednicu Sindikata zaposlenika u socijalnoj skrbi kako komentira ovo, njenu reakciju prenosimo u cijelosti.

“Ovaj odgovor kabineta ministra vrijeđa inteligenciju svakog onog koji ga čita. Čisti cerebralni seks! Niti je nadzor sličio nadzoru, niti je proveden transparentno niti su gospoda došla da nešto utvrde. Sramota! Zbog ovakvih uradaka, građani gube vjeru u institucije. Ne sumnjam da će očitovanje ravnateljice o prijavama biti po istom obrascu po kojem je pisan i ovaj odgovor.

A onda će ga kabinet koji nema potpisnika lijepo prepisati. Sram ih bilo! Svi trebaju otići i spasiti ovaj sustav od nepotizma, pogodovanja i čuvanja fotelja onima koji su sramota za ovaj sustav.

Izvor: www.sbonline.net
Foto: SBOnline