Humanitarna pomoć obiteljima iz Ukrajine

Poštovane članice i članovi SZDSSH

Svjedoci smo ratnog užasa koji proživljava Ukrajinski narod. Ugrožen je rast i razvoj 7.5 milijuna Ukrajinske djece.
Više od 3 milijuna ljudi, od kojih su većina žene i djeca, izbjeglo je u susjedne zemlje a naša zemlja je prihvatila više od 10000 izbjeglica koji su prestravljeni, traumatizirani i trebaju sigurnost i zaštitu.

Duboko smo senzibilizirani za patnje Ukrajinskog naroda jer još su svježe rane našeg domovinskog rata i želimo doprinjeti u pružanju pomoći.

Sindikat zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske poziva sve svoje članove i sve zaposlenike u sustavu socijalne skrbi koji su se i do sada uključivali otvorenim srcem u sve humanitarne akcije da pomognu u okviru svojih mogućnosti.

Djelatnost socijalne skrbi javnost prepoznaje kao djelatnost koja pomaže ljudima u nevolji. Pokažimo i ovog puta solidarnost, zajedništvo i empatiju za patnju nedužnih ljudi.

Sindikat je otvorio račun za pomoć koju ćemo uputiti u Osječko Baranjsku županiju u kojoj je zabilježen najveći priljev izbjeglica te se aktivno uključila u provedbu akcijskog plana SLAVONSKO SRCE ZA OBITELJI UKRAJINE koji Vam dostavljamo u privitku. Akcijski plan obuhvaća kompletnu integraciju izbjeglih građana Ukrajine, od pružanja psihosocijalne pomoći i savjetovanja do pomoći pri uključivanju djece u predškolski i školski sustav.

HR95 2340 0091 5109 2988 3
Model: HR00 100
Svrha: Pomoć za obitelji iz Ukrajine

Unaprijed zahvaljujem na svakoj pomoći.

Jadranka Dimić, predsjednica