Desetak djelatnika Centra za socijalnu skrb i treći dan odbija testiranje

I TREĆI DAN desetak djelatnika splitskog Centra za socijalnu skrb ne želi se testirati kako bi mogli doći raditi. Nekoliko prosvjednika došlo ih je podržati, međutim djelatnici su ih zamolili da se maknu zahvaljujući im na podršci, javlja Dalmatinski portal.

“Tu smo kao i dosad, došlo smo na posao, vidjet ćemo što će biti, borimo se i dalje za naša prava kao radnika i građana i za nediskriminaciju”, rekla je jedna od djelatnica koje se ne želi cijepiti.

Tri dana je moguć izostanak s posla bez opravdanja, što ako vas ne puste?

“Današnji dan je kritičan. Vidjet ćemo što dalje, na koji način nastaviti bitku. Svatko će odlučiti sam za sebe. Sad je u pitanju naš posao, naša egzistencija”, rekla je.

Testiranje ne dolazi u obzir?

“Ja osobno zalažem se za sve ono što sam već navela”, odgovorila je.

Beroš: 32 zdravstvenih djelatnika odbilo testiranje

Covid-potvrde obavezne su u zdravstvu. Beroš je objavio koliko je među onima koji se moraju testirati jer se nisu cijepili ili preboljeli virus detektirano pozitivnih na koronu, ali i koliko je ukupno zdravstvenih djelatnika u Hrvatskoj odbilo obavezno testiranje.

“Jučer do kraja dana kod svih testiranih djelatnika zabilježeno je 26 pozitivnih. Od njih gotovo 7000 tek 32 je odbilo testiranje. Nove brojke iznova potvrđuju opravdanost covid-potvrda u bolnicama. Zaštita zdravlja pacijenata i zaposlenika imperativ je hrvatskog zdravstva i vlade RH”, poručio je Beroš.

Zbog divljanja pred bolnicom prijavljeni svećenik i vlasnik teretane

Policija je zbog prosvjeda koji se u ponedjeljak održao ispred KBC-a Rebro protiv obaveznih covid-potvrda i koji je bio na rubu incidenta prijavila tri osobe.

Policija je izvijestila da tijekom utorka ispred KBC-a Zagreb nije zabilježeno remećenje javnog reda i mira, ali da je zbog neprijavljenog prosvjeda ispred bolnice u ponedjeljak prekršajno prijavila 31-godišnjeg organizatora i dvojicu prosvjednika.

Policija je 31-godišnjaka prijavila zbog neprijavljivanja javnog okupljanja te održavanja zakonom zabranjenih prosvjeda ispred bolnice. Uz to, 31-godišnjak je prijavljen i zbog remećenja javnog reda i mira.

Zbog remećenja javnog reda i mira na prosvjedu u ponedjeljak prijavljeni su i 56-godišnjak te 51-godišnjak, kojem je zabranjeno posjećivanje KBC Zagreb osam dana, od 5. do 13. listopada.

Kako doznajemo, prijavljeni 56-godišnjak je svećenik Zdravko Knežević, koji je divljao pred bolnicom, urlao Berošu da je izdajnik, unosio se u lice i govorio da su “Hitlerovi suradnici završili na vješalima”.

Prijavljen je i 51-godišnji Andrija Klarić, vlasnik teretane koji nastupa na tzv. “Festivalima slobode”. On se također unosio Berošu u lice, no u onome što je izgovarao bio je neusporedivo umjereniji od svećenika.

Treći prijavljeni je, doznajemo, 31-godišnji Marko Penava, koji je medijima pred Rebrom rekao da je zaposlenik te bolnice. Njega je policija označila kao organizatora prosvjeda.

 

IZVOR: index.hr