Održan mirni prosvjed ispred Centra za socijalnu skrb

Kao što je prije nekoliko dana najavljeno danas u 11:30 počeo je prosvjed ispred Centra za socijalnu skrb Velika Gorica kojeg je pokrenuo naš sugrađanin Siniša Silaj, a u čemu mu se pridružilo 15-ak osoba.

Povod mirnom prosvjedu bilo je njegovo nezadovoljstvo pravnom zaštitom u slučaju oko njegove malodobne kćeri. Kao što smo ranije naveli sporazumno razilaženje sa suprugom imalo je naposljetku mučan epilog u kojega su i danas uključene socijalne službe, a Siniša nezadovoljan zaštitom djeteta, smatrajući da sustav ne radi u interesu zdravlja djeteta, odlučio se na ovaj čin.

-Primarno se borimo za ravnopravnost roditeljstva, za jednakost pri postupanju prema svima. Protestiramo i protiv spolnog i inog zlostavljanja djece. Smatramo da su nisu iznesene sve činjenice pred nadležnim sudom i institucijama i tražimo odgovore Centra… je li to bilo slučajno ili ne, ne znam, puno je tu postupanja, puno papira, puno podnesaka,znam da to nije lak posao… Nadam se pozitivnom rješenju slučaja, da se riješi pitanje skrbništva, da se dijete uključi u život obiju obitelji, da se educira strana koja je pogriješila, svi smo ljudi ne bih nikoga optuživao, borimo se za prava svih roditelji, jer nema loših roditelja, samo onih koji su malo “zapeli” i trebaju pomoć stručnih ljudi, to je sve što imam sada za reći-poručio je javnosti Silaj dok je s okupljenim prosvjednicima mirno šetao ispred goričkog Centra.

Iako je djelatnicima Centra telefonski htio uputiti pitanja tijekom prosvjeda, odgovora nije bilo, što je i realno kada se uzme u obzir da bi svako očitovanje ovakve institucije zahtjevalo iznošenje detalja slučaja čime bi se narušila zaštita maloljetne osobe uključene u ovaj proces.

Kako je istaknuo smatra da nije rješenje da dijete bude izdvojeno iz obitelji i privremeno smješteno u domu jer ima zdravog roditelja, a hoće li biti još aktivnosti poput ovog prosvjeda ubuduće, kaže, vidjet će.

-Imamo u planu još neke aktivnost, ali za sada neka ostane na ovom-zaključio je.