OBAVIJEST O ODRŽANOM SASTANKU SA PREMIJEROM PLENKOVIĆEM

Poštovani članovi Sindikata,

povodom tragičnog događaja u CZSS Đakovo održan je na inicijativu premijera Andreja Plenkovića sastanak u Vladi RH kojem su prisustvovali ministrica Nada Murganić, predsjednica Sindikata socijalne skrbi Jadranka Dimić, predsjednik Komore socijalnih radnika Antun Ilijaš i predsjednica Hrvatske udruge socijalnih radnika Štefica Karačić i drugi.

Na sastanku je Premijer upoznat sa stanjem u sustavu socijalne skrbi, te sa rizicima kojima se zaposlenici u sustavu socijalne skrbi svakodnevno susreću.

Predsjednica sindikata Jadranka Dimić je na sastanku uručila pisma premijeru Plenkoviću i ministrici Murganić sa zahtjevima Sindikata za žurno postupanje Vlade RH u cilju zaštite i sigurnosti zaposlenika socijalne skrbi.

Nakon konstruktivnog razgovora svih sudionika doneseni su slijedeći zaključci:

  1. Upućivanje u proceduru izmjene Kaznenog zakona sa ciljem stjecanja statusa službene osobe za stručne djelatnike. Budući da je u tijeku postupak izmjene navedenog zakona, status službene osobe bi trebao biti ubrzo riješen.
  2. Poduzimanje hitnih mjera Vlade u svrhu osiguranja fizičke zaštite zaposlenika u sustavu u skladu sa ugovorenim odredbama Kolektivnog ugovora za djelatnost socijalne skrbi.
  3. Uređenje zakonskih okvira za poboljšanje međuresorne suradnje.

Zahvaljujemo Premijeru na spremnosti da sudjeluje i pomogne u rješavanju problema koji dugi niz godina muče sustav socijalne skrbi.