Prosvjed “Zaslužujemo više i bolje”

Tijekom današnjeg dana 08. ožujka 2019. u organizaciji Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske održani su polusatni prosvjedi u više od 100 ustanova socijalne skrbi kojima se iskazala podrška kolegicama i kolegama iz Centra za socijalnu skrb Zadar s ciljem da se izrazi nezadovoljstvo cjelokupnim stanjem u sustavu socijalne skrbi.

Još jednom, po ne znamo koji put, upozoravamo i zahtijevamo od odgovornih da odmah, već danas, pristupe rješavanju problema koji prijete urušavanjem sustava socijalne skrbi kao što su potkapacitiranosti stručnih i svih drugih djelatnika u sustavu, opterećenosti prevelikim brojem korisnika na postojeći broj stručnih radnika, loših uvjeta rada zbog neprimjerenih radnih prostora, nedovoljnih sredstava za rad i u konačnici izloženosti medijskom linču.

Zaposlenici u sustavu socijalne skrbi su humani, vrijedni i požrtvovni ljudi koji zaslužuju poštovanje cijelog društva i Vlade RH.

Činjenica da se je prosvjed održao u ovako velikom broju ustanova, jasna je poruka ministrici da su potrebne hitne reforme kako bi se osnažio sustav i kako bi korisnici, koji su najvažniji dio sustava, imali pravodobnu i svu potrebnu  pomoć.