Pismo povjerenicima 09.05.2018.

Poštovani,

 

KOLEKTIVNI UGOVORI

Pitanje neorganiziranog prijevoza i naknade od 1,00 kn po kilometru konačno riješeno na način kako je i ugovoreno TKU-om i kako su ga Sindikati od početka tumačili.

Također izvješćujemo da je parafiran tekst izmjena i dopuna TKU (članak 88) kojim izmjenama je u članku  88. dodan članak 66. TKU, što znači da su iznosi materijalnih prava ugovoreni u neto iznosima. Potpisivanje navedenog očekuje se 11. svibnja 2018. godine.

Iako je tekst Kolektivnog ugovora  za djelatnost socijalne skrbi parafiran, čeka se Odluka Vlade o   izmjeni Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama jer je Sindikat  kao bitan preduvjet za sklapanje Kolektivnog ugovora zahtijevao donošenje iste.

Tragom dogovora sa nadležnom ministricom gđom Nadom Murganić potpisivanje Kolektivnog ugovora  za djelatnost socijalne skrbi očekuje se do kraja svibnja 2018. godine.

Upite Povjerenstvu za tumačenje TKU možete slati na  e- mail adresu : tumacenje.tku@mrms.hr   ili putem pošte na adresu Vukovarska 78, 10 000 Zagreb .

SINDIKALNO  SPORTSKI  SUSRETI

Osim sindikalno sportskih susreta koji će se održati  06.06. do 10.06. 2018.godine  u Trogiru u  apartmanskom naselju Medena  Sindikat zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske u suradnji sa Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i stručnim časopisom „Radno pravo“ održati će  Savjetovanje u periodu od 06. lipnja  do  08. lipnja. 2018. godine hotelu Medena na temu

„AKTUALNOSTI U SUSTAVU SOCIJALNE SRKBI „

Program Savjetovanja i informacije o Savjetovanju možete vidjeti na web stranicama sindikata  www.szdssh , a i o tome ćemo poslati obavijest na e-mail adrese ustanova.

Napominjemo da sukladno odredbama  članka 43. TKU sudionici imaju pravo na plaćeni dopust od 3 radna dana (sudjelovanje na sindikalnim susretima, seminarima i obrazovanju za sindikalne aktivnosti – 2 radna dana i  nastupanje u kulturnim i športskim priredbama – 1 radni dan)

Obavještavamo da se još uvijek možete prijaviti  na sindikalno sportske susrete  do 25.svibnja 2018. godine . Više informacija na  www.szdssh.

U privitku dostavljamo prijave i raspored za sportska natjecanja i društvena događanja.  Popunjene prijave za sportska natjecanja molimo dostaviti na e-mail sindikata sindikat@net.amis.hr.

Radujemo se zajedničkom druženju

Jadranka Dimić, predsjednica Sindikata