Murganić: Pokrenut će se odgovornost ravnatelja osječkog doma

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić izjavila je kako je, čim je dobila slike koje su danas objavljene u medijima, poslala inspekciju u osječki Centar za pružanje usluga u zajednici “JA kao i TI”.

“Upozorila sam ravnatelja o čemu se radi kako bi mogao i prije rješenja inspekcije djelovati. Nažalost, inspekcija je pronašla puno nepravilnosti u radu, naredila je određene mjere u otklanjanju tih nepravilnosti kao i određene rokove. Međutim, danas sam dobila pisanim putem izvješće od predsjednice Upravnog vijeća Centra da se, unatoč tome što je ravnatelj primio rješenje inspekcije, ne pojavljuje na poslu i ne postoje nikakve aktivnosti koje bi upućivale na to da se on prihvatio otklanjanja onih nepravilnosti koje su neophodne, hitne kako bi se osigurao dostojanstven život korisnika i štićenika u tom centru, izjavila je ministrica.

Istaknula je kako je danas ponovno poslala inspekciju. Potvrdila je da će se pokrenuti odgovornost ravnatelja te hitno poduzeti određene aktivnosti kako bi korisnici imali adekvatnu njegu i skrb.

Podsjetimo, u dnevnim novinama objavljene su fotografije o uvjetima života korisnika stacionara u Centru za pružanje usluga u zajednici u Osijeku. Nedostajalo je sredstava za njegu i održavanje higijene, oprema je dotrajala, sanitarni čvorovi zapušteni.