Nije dovoljno…

Zagreb, 30. listopada 2017.

MINISTARSTVO ZA DEMOGRAFIJU, OBITELJ,

                                                                  MLADE I SOCIJALNU POLITIKU

                                                                             MINISTRICA

                                                                        cij. gđa. Nada Murganić

                                                                Zagreb, Trg Nevenke Topalušić 1

Poštovana ministrice,

dana 19. rujna 2017. godine obavijestili ste nas da  Ministarstvo poduzima mjere i radnje glede donošenja Uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijenata složenosti poslova u javnim službama.

Ovim putem molimo da nam dostavite prijedlog / nacrt gore navedenog kako bismo mogli kvalitetno pripremiti prijedlog za novi Kolektivni ugovor za djelatnost socijalne skrbi te prijedloge za izmjene materijalnih prava zaposlenika postaviti u realne okvire.

Također podsjećamo na žurnu obvezu Vlade RH o imenovanju članova pregovaračkog odbora za sklapanje novog Kolektivnog ugovora za djelatnost socijalne skrbi čija je produžena primjena do 01. prosinca 2017. godine .

Iako cijenimo Vaše napore za osiguranje sredstava za povećanje plaća zaposlenicima o čemu ste obavijestili javnost, smatramo da navedeni iznos od 71 milijun kuna nije dostatan za izjednačavanje plaća u našoj djelatnosti sa ostalim plaćama u drugim javnim službama odnosno djelatnostima.

Upoznati ste s činjenicom da smo o problemu različitih plaća za isti stupanj stručne spreme i isto zvanje u javnim službama obavijestili  i premijera  gospodina Plenkovića kao i ministra financija gospodina Marića.  Smatramo da se ovdje radi o ozbiljnoj diskriminaciji zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi u odnosu na zaposlenike u drugim javnim službama odnosno djelatnostima.

Stoga Vas molimo da  na sjednici Vlade RH,  a uoči donošenja proračuna RH ponovno iznesete ovaj problem te da se pokušaju iznači dodatna sredstva za plaće zaposlenika kako bi se zaustavilo daljnje zaostajanje plaća u djelatnosti socijalne skrbi.

S poštovanjem

                                                                                      Predsjednica Sindikata

                                                                            Jadranka Ivezić, dipl. soc. radnica