U Zagrebu,06.travnja 2017.

                    Sindikalnim povjerenicima

 

PREDMET: Prebrojavanje članova sindikata za utvrđivanje reprezentativnosti sindikata

Poštovani,

Temeljni kolektivni ugovor za službenike i namještenike u javnim službama ističe 01. kolovoza 2017.  godine. Za pregovaranje o novom kolektivnom ugovoru potrebno je prebrojati članove sindikata, odnosno utvrditi reprezentativnost sindikata koji mogu pregovarati o sklapanju novog ugovora. Na inicijativu sindikata javnih službi pokrenut je postupak utvrđivanja reprezentativnosti sindikata, a Povjerenstvo za utvrđivanje reprezentativnosti objavilo je Javni poziv.

Zbog važnosti da utvrdimo reprezentativnost našeg sindikata pozivamo Vas da  dopis koji smo pripremili za Vašeg poslodavca i primjer obrasca kojeg poslodavac mora dostaviti sindikatu, odmah uručite svom poslodavcu.

Rok za utvrđivanje reprezentativnosti sindikata je 30 dana od dana raspisivanja javnog poziva. Dakle rok za prebrojavanje naših članova i dostavu podataka Povjerenstvu za utvrđivanje reprezentativnosti je do 05. svibnja 2017. godine. Stoga je važno da što prije dostavite dopis i obrazac svome poslodavcu, kako bi on u roku 8 dana podatke dostavio nama, a mi ćemo ih zatim dostaviti Povjerenstvu. Molimo Vas da  apelirate  na poslodavca da u roku dostavi podatke sindikatu. Također Vas obavještavamo da će u ustanovama isti postupak provoditi i drugi sindikati koji žele utvrditi svoju reprezentativnost, a zasigurno Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi,pa Vas upozoravamo da ste kao povjerenik sindikata koji sudjeluje u utvrđivanju reprezentativnosti dužni supotpisati potvrde drugih sindikata koji sudjeluju u utvrđivanju reprezentativnosti. Stoga se odazovite pozivu poslodavca i potpišite ih.

Zbog važnosti dostave  broja članova sindikata molimo Vas da ovu obvezu shvatite krajnje ozbiljno.

S poštovanjem,

Predsjednica

Jadranka Ivezić,dipl.soc.radnik