Sindikat: U Centru izrabljuju psihički bolesne starce i šikaniraju radnike Ravnatelj: Ništa od toga nije istina

Starci s ozbiljnim zdravstvenim poteškoćama koji umiru jer si sami daju terapije, vrtlari koji rade poslove medicinskih sestara, izrabljivanje psihički nestabilnih osoba i nepotizam – samo su neke od ozbiljnih optužbi koje stižu iz Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske na račun osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici “Ja kao i ti”, i njegovog ravnatelja Ladislava Lamze.

Predsjednica sindikata Jadranka Ivezić, upozorava u otvorenom pismu javnost da se u ovoj ustanovi u procesu deinstitucionalizacije događa niz nepravilnosti, počevši s osamostaljivanjem štićenika bez nadzora stručnog vijeća.

Što kaže Ivezić

– Slijepa je starica u stanu, a za nju, uz povremenu podršku asistenta, veći dio dana brine druga starica s malo lakšim dijagnozama. Shizofrena je korisnica na četvrtom katu na balkonu dobila rešetke da ne bi ponovno pokušala suicid. Korisnik od 52 godine preminuo je nakon samo nekoliko dana u organiziranom stanovanju, jer je bez nadzora bio veći dio dana i pozlilo mu je nakon što si je sam davao terapije. Djelatnici ozbiljno sumnjaju da se predozirao, ali to nije prijavljeno, niti istraženo pa je samim tim od strane uprave zaboravljeno. Uglavnom psihički bolesnici, teški bolesnici s višestrukim smetnjama, prema odluci ravnatelja “ozdravili” su i više ne trebaju profesionalni stalni nadzor medicinskih sestara i tehničara, nego su prema toj odluci gotovo samostalni. Pomažu im asistenti koji su dosadašnji portiri, čistačice, domari, vrtlari, pomoćni kuhari. Oni im daju supkutane injekcije, slažu im terapije koje gotovo da i ne razlikuju?! Jedan je radnik pretučen od korisnika, ali to nije smio prijaviti kao ozljedu na radu. Naravno, ti radnici nisu za to ni najmanje krivi, jer su na to primorani pod prijetnjom otkaza. Profesionalni posao je degradiran na razinu osnovne škole, dok je medicinskim sestrama i tehničarima s nekoliko godina do mirovine i majkama s malom djecom otkazan ugovor o radu, iako prema Zakonu o radu i kolektivnom ugovoru to nije dopušteno – nižu se optužbe sindikata.

Dodaju i kako korisnici unutar institucije rade u sklopu komercijalnih sadržaja te uz samo jednu zaposlenu čistačicu brinu o čistoći objekta. I to za upitnu naknadu, bez prijave, fiskalne blagajne i odobrenja Sanitarne inspekcije.

Što kaže Lamza

Ladislav Lamza optužbe je dočekao s nevjericom te navodi kako je o njima čuo tek iz medija. Kaže kako je proces deinstitucionalizacije pravno utemeljen proces koji osnovu ima u obvezujućem aktu Ministarstva za demografiju, obitelj, mladu i socijalnu politiku. Da stručno vijeće Ustanove nikada nije raspušteno. Na optužbe vezane uz konkretne korisnike Lamza pak odgovara da je riječ o osobama o kojima redovno brinu asistenti te da su korisnici zadovoljni izdvajanjem iz institucije.

– O korisniku koji je navodno preminuo mogu samo izjaviti da počevši od 2012. godine pa do danas, dakle nikada, ni jedan korisnik, nije umro u organiziranom stanovanju, pa tako i nama nepoznati 52-godišnjak. Za ovu ozbiljnu optužbu koja potpada pod Kazneni zakon, zanemarivanja nemoćne osobe, koju mi upućuje gđa. Ivezić, zatražit ću svakako sudsku zaštitu – poručuje Lamza, te također odbacuju i optužbe za kršenje radnih prava.

– Nakon provedene transformacije radnih mjesta primjenom novog Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu, koji je utemeljen na Pravilniku o minimalnim uvjetima, od 83 radnika zaposlena u Centru, 79 radnika je potpisalo ugovor o radu, a četiri radnice (medicinske sestre) nisu prihvatile ponudu za sporazumni prelazak na posao medicinske sestre (uz istu plaću) u drugu ustanovu, niti su prihvatile posao asistenta, koji je manje plaćen, te se nalaze pod otkaznim rokom. Činjenica je da je od 79 radnika koji su potpisali ugovor o radu, 73 radnika potpisalo sporazumni ugovor o radu, a šestero radnika prihvatilo je otkaz ugovora o radu s ponudom izmijenjenog ugovora. Također je činjenica da ovom trasnformacijom 28 radnika ima veću plaću, osam radnika ima manju plaću, a 47 radnika ostaju na istoj razini plaće. Navodi da su asistenti postali dosadašnji portiri i čistačice, točni su. Svi su navedeni radnici prošli stručnu edukaciju odobrenu od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. Navodi o tome da je jedan radnik pretučen, točni su, ali nije točno da nije smio prijaviti ozljedu na radu. Ozljeda je prijavljena, ali je inspekcija zaštite na redu nije prihvatila kao težu ozljedu na radu – objašnjava Lamza.

NEPOTIZAM: ZAPOSLIO KĆER, ŠOGORICU I BRATIĆEVU ŽENU?

Iz Sindikata optužuju ravnatelja Ladislava Lamzu i za nepotizam, odnosno da je, dok je dijelio otkaze medicinskom osoblju, u Centru zaposlio tri člana svoje obitelji.
“Zaposlio je svoju kćer, šogoricu i bratićevu ženu. Oni su nedavno zaposleni, približno kroz protekle tri godine, i to na ‘izuzetno potrebna mjesta’, koja prije toga nisu postojala”, tvrdi Jadranka Ivezić, predsjednica Sindikata.
Ravnatelj Lamza objašnjava kako njegova kći povremeno dolazi u Centar kao volonterka u radionici šivanja, potpuno besplatno, prema sklopljenom volonterskom ugovoru. Potvrđuje da mu je šogorica zaposlena u ustanovi, ali prije pet godina na temelju javnog natječaja, na radno mjesto asistenta u radnoj terapiji, dok “bratićevu ženu” ravnatelj, kaže, nije zaposlio.
“Sva su radna mjesta utemeljena Pravilnikom o minimalnim uvjetima, propisana Pravilnikom o unutarnjem ustrojstvu i sistematizaciji poslova i odobrena od strane nadležnog Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Centar je javna institucija koja je proračunski korisnik u kojoj nije moguće da ravnatelj ‘izmišlja’ neka radna mjesta”, poručuje Lamza.

SNACK BAR “MALI ODMOR”

– Na temelju projekta pod nazivom “Most u zajednicu” uspostavili smo 23 razne radno-proizvodne, rekreativne, kulturno-zabavne, edukativnie te radionice psihosocijalne podrške, među kojima i Snack bar Mali odmor koji vode korisnici. Korisnici u okviru radionice održavanja higijene i čistoće unutarnjeg i vanjskog prostora ne pomažu čistačici, nego imaju svoje dijelove održavanja. Korisnici za svoj rad u radno-proizvodnim radionicama dobiju svoju naknadu koja iznosi šest kuna po satu, jer je to maksimalni iznos koji Centar u skladu s proračunskim planom ima na raspolaganju na stavci radno-okupacijskih aktivnosti. Napominjem da ovaj iznos ne može premašiti ukupni iznos od 400 kn mjesečno. Svi radnici imaju položene tečajeve za rad, u Pučkom otvorenom učilištu “Janus” u Osijeku, za što je Centar primio sredstva iz EU fonda na temelju projekta “Novi život”. Također, svi korisnici radnici koji rade s hranom imaju sanitarnu knjižicu. Ovdje nije riječ o komercijalnoj, a ni o gospodarskoj (konkurentskoj) djelatnosti, nego o radnim aktivnostima usmjerenim na oporavak korisnika, što je osnovni cilj, a ne zarada i profit, te se u skladu sa zakonom o plaćanju PDV-a isti ne mora naplaćivati niti voditi fiskalna blagajna”, objašnjava Lamza.