NOVU MINISTRICU NE ZANIMA MOGUĆI FALSIFIKAT

Sindikat socijalne skrbi podnosi kaznenu prijavu zbog falsifikata protiv osobe iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Naime, u Odluci o imenovanju Upravnog vijeća Centra za odgoj i obrazovanje Lug, koja nosi datum 31. kolovoza 2016. a u Centar je stigla tek 2. studenog 2016. u potpisu je tiskanim slovima navedena prethodna ministrica Bernardica Juretić, ali potpis nesumnjivo nije njen, što se može usporediti s brojnim potpisima koji postoje na dokumentima koji se nalaze na web stranicama Ministarstva. Da potpis nije njen te da nije dala nikakvo odobrenje potpisa u njeno ime, dakle da je to urađeno bez njenog znanja i protiv njene volje, jučer nam je u razgovoru potvrdila i sama bivša ministrica gđa. Juretić.

Napominjemo da ako je na službenom dokumentu otisnuto ime ministra a sam ministar osobno ne potpisuje, mora postojati oznaka da je potpisao netko drugi, poput: po ovlaštenju ministra, uz. tj. zamjenu i sl.

Dakle, prema našem mišljenju u spomenutoj odluci očiti se radi o falsifikatu i antidatiranju.

O tome smo odmah obavijesti novu ministricu Nadu Murganić.

Njen odgovor nas je osupnuo. Ministrica kaže da članove upravnih vijeća imenuje i razriješuje osnovač odlukom ministra, pa sve ostalo nije važno. Cit: „Slijednom navedenog Vaše navode o mogućem krivotvorenju potpisa na predmetnoj Odluci u cijelosti ocijenjujemo bespredmetnim i bez potrebe za očitovanjem o istom.“

Mi nimalo ne dvojimo o pravu ministra da imenuje članove upravnog vijeća. Ali ministar svojim potpisom, a ne druga osoba falsitikatom.

Iznimno smo neugodno iznenađeni da novu ministricu ne zanima falsifikat, što znači očigledno kršenje zakona, dakle kazneno djelo.

Nadamo se da će falsifikat zanimati državno ovdjetništvo kojem ćemo uputiti prijavu.