Tko je falsificirao potpis Bernardice Juretić?

Sindikat socijalne skrbi kazneno će zbog, kako tvrde, falsifikata prijaviti nepoznatu osobu iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

‘U Odluci o imenovanju Upravnog vijeća Centra za odgoj i obrazovanje Lug, koja nosi datum 31. kolovoza 2016., a u Centar je stigla tek 2. studenog 2016., u potpisu je tiskanim slovima navedena prethodna ministrica Bernardica Juretić, ali potpis nesumnjivo nije njezin, što se može usporediti s brojnim potpisima koji postoje na dokumentima što se nalaze na stranicama Ministarstva. Da potpis nije njezin te da nije dala nikakvo odobrenje potpisa u svoje ime, dakle da je to urađeno bez njezinog znanja i protiv njezine volje, jučer nam je u razgovoru potvrdila i sama bivša ministrica Juretić’, navodi predsjednica Sindikata socijalne skrbi Jadranka Ivezić.

Napominje pritom da ‘ako je na službenom dokumentu otisnuto ime ministra ili ministrice, a sam ministar ili ministrica osobno ne potpisuje, mora postojati oznaka da je potpisao netko drugi, poput: po ovlaštenju ministra i slično’.

Stoga u Sindikatu smatraju da se ‘u spomenutoj odluci očito radi o falsifikatu i antidatiranju’, o čemu su odmah obavijestili i novu ministricu Nadu Murganić, ali ih je njezin odgovor, kako kažu, osupnuo: ‘Ministrica kaže da članove upravnih vijeća imenuje i razrješuje osnivač odlukom ministra, pa sve ostalo nije važno. ‘Slijedom navedenog Vaše navode o mogućem krivotvorenju potpisa na predmetnoj Odluci u cijelosti ocjenjujemo bespredmetnim i bez potrebe za očitovanjem o istom’, navode iz Sindikata na svojim internetskim stranicama citat iz odgovora ministrice Murganić.

‘Nimalo ne dvojimo o pravu ministra da imenuje članove upravnog vijeća, ali ministar svojim potpisom, a ne druga osoba falsifikatom, i iznimno smo neugodno iznenađeni time da novu ministricu ne zanima falsifikat, što znači očigledno kršenje zakona, dakle kazneno djelo’, ističe Ivezić u nadi da će falsifikat zanimati DORH, kojemu će uputiti prijavu.