Bliski izvor ravnateljice: Ponovno se kandidirala. Tko nju štiti? Spominju se lokalni političari…

Rok za podnošenje prijava za izbor ravnatelja brodskog Centra za socijalnu skrb je istekao, a kako saznajemo iz izvora bliskih sadašnjoj ravnateljici (jedan od bližih suradnika), Anica Gusak Krajnović ponovno se ‘javila na natječaj’, iako joj je ministar Aladrović na prošlom natječaju odbio suglasnost isto kao i njegova prethodnica ministrica Murganić koja joj je napokon dala suglasnost jer je bila jedini kandidat. Dobra vijest je da ovog puta, prema našim neslužbenim saznanjima, ima više kandidata.

Čitajući komentare, ispod naših tekstova, koji ukazuju na nepravilnosti u brodskome Centru, da se zaključiti kako velika većina naših sugrađana nije zadovoljna radom ravnateljice Gusak-Krajnović. Stoga, povodom toga, bit će zanimljivo vidjeti koju poruku će poslati resorno Ministarstvo.

Hoće li doći do promjene, ili neće, znat ćemo uskoro važno je za napomenuti, i ako to često ističemo, da se naši tekstovi temelje, isključivo, na izvješću (u kojem je iznesen niz nepravilnosti i nezakonitosti) iz 2020. godine. Znači, sve te spomenute nepravilnosti i nezakonitosti utvrdilo je resorno Ministarstvo na čijem je čelu Josip Aladrović. Na njima je teret vjere građana u institucije.

Tko štiti Anicu Gusak-Krajnović?

Glavno pitanje ovih dana u našem gradu je tko štiti ravnateljicu Gusak-Krajnović? I ako su to sve nagađanja, ali sve glasnije spominje se nekoliko imena, što iz Sl. Brod, što izvan njega. Pa krenimo redom.

Kao glavna, koja kolo vodi, spominje se slavonskobrodska zastupnica u Hrvatskom saboru. U Hrvatskom saboru predstavlja, pogađate HDZ, a u ‘saborsku fotelju’ zasjela je umjesto aktualnog ministra. Prema navodima naših sugovornika, Gusak-Krajnović uživa veliko povjerenje spomenute zastupnice, koja kod ministra ‘lobira’ upravo za nju.

Spominje se još jedno ime, visokopozicioniranog, slavonskobrodskog, HDZ-ovca, koji je također u ‘saborskoj fotelji’.

“U privatnu polikliniku njegove supruge AGK upućuje radnike Centra na sistematski pregled iako je Temeljnim kolektivnim ugovorom u članku 73. propisano da se pregledi obavljaju u zdravstvenim ustanovama iz mreže javne zdravstvene službe. To vrijedi za sve javne službe. Je li AGK izuzetak”, prokomentirala je našu konstataciju  Jadranka Dimić – iz Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske.

Kao osoba koja ju štiti spominje se i državna tajnica ‘Aladrovićevog ministarstva’, u kontekstu prijateljstva i zajedničkih druženja s ravnateljicom Gusak-Krajnović.

Upravno vijeće koje ima velike ovlasti, ali nikakvu odgovornost, u ovom je slučaju samo produžena ruka Ministarstva, koja ne glasa po savjesti i činjeničnom stanju, nego po nalogu Ministarstva ili ‘lokalnih šerifa’. Javnost u ovom trenutku niti ne zna tko su članovi Upravnog vijeća jer ni ta zakonska obaveza u skladu sa Zakonom o pravu na pristup informacijama od strane Gusak-Krajnović nije poštovana i objavljena na stranici Centra

“Više puta smo se obraćali Upravnom vijeću, i predsjedniku Upravnog vijeća gosp. Novaku, te smo ga upozoravali na propuste i nezakonite postupke ravnateljice. Upravno vijeće nije odradilo svoj posao s dužnom pažnjom, niti su uložili minimum truda da uđu u materiju prijava, nego su se zadovoljavali s očitovanjem ravnateljice i njenih poltrona. Zatražili smo i razrješenje Upravnog vijeća, nije teško pogoditi da je tu šutnja administracije bila glasna! Ipak moram spomenuti da su dva člana Upravnog vijeća  I.P. i D.H. sami dali ostavke u vrlo kratkom vremenskom razmaku”, kazala nam je Jadranka Dimić – iz Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske.

Hoće li ministar Aladrović dati suglasnost Gusak-Krajnović, ako je Upravno vijeće izabere?

“Ne vjerujem. On je o tome izrazio čvrst stav. Svjestan je da svojim potpisom šalje poruku sustavu i građanima Slavonskog Broda. Prije godinu dana odbio je suglasnost za imenovanje  al ju je imenovao za v.d. jer je navodno bila jedini kandidat za ravnatelja. Ispada da u CZSS nema stručnih radnika. Uputio je inspekcijski nadzor po našoj prijavi, ali nakon toga je izostala reakcija Upravnog vijeća. Mislim da mu u ovom trenutku Gusak-Krajnović nije ni u peti.

On sada ima drugih problema i iskreno mi ga je žao jer mislim da se radi o mladom perspektivnom kadru, vrlo kvalitetnim, kompetentnom i dobroj osobi. Pri tome ga ne amnestiram od eventualnih nezakonitosti o kojima čitamo u medijima. Bit će ironija ako ministar zbog nezakonitog zapošljavanja mora otići a Gusak-Krajnović ostane. Hajdemo pričekati rezultate izbora i vidjeti je li to klasična naša priča koja ostavlja gorak okus sumnje i nepovjerenja u sustav ili se nešto ipak mijenja i rješava? Krajnje je vrijeme za detoksikaciju sustava”, odgovorila je na naše pitanje Dimić.

Je li vas tko iz Upravnog vijeća ili Ministarstva kontaktirao za pojašnjenje prijava koje ste podnijeli?

“Nitko! Samo sam putem e-građana dobila obavijest da je AGK podnijela protiv mene privatnu tužbu za klevetu. To joj je valjda način da opravda svoje nedostatke u radu. Ono što mi je posebno upalo u oči u obavijesti o postupku je, da podnesak privatne tužbe podnosi opunomoćeni odvjetnik CZSS Slavonski brod T.K. u ime CZSS Slavonski Brod. Je l’ to građani RH plaćaju odvjetnika za čuvanje časti i ugleda ravnateljice AGK?”, zaključuje s pitanjem odgovor na naše pitanje Jadranka Dimić.

Zapošljavanja u Centru!

U narednim danima, dok očekujemo demanti ravnateljice Gusak-Krajnović, za ovaj tekst, pozabavit ćemo se sa zapošljavanjem u Centru, odnosno s pitanjem tko je čiji nećak, zašto je ravnateljica odbila zaposliti dijete poginulog hrvatskog branitelja, i slično.

Izvor: www.sbonline.net
Foto: SBOnline