CZSS Požega na Dan socijalnog rada nastavio s mirnim prosvjedom kojim žele ukazati na probleme u sustavu

“Budući da nakon naše akcije ZASLUŽUJEMO VIŠE I BOLJE nismo dobili nikakava konkretan odgovor od strane Vlade RH i resornog ministarstva da su spremni krenuti u riješavanje nagomilanih problema sustava socijalne skrbi, dapače jedini poteze ministarstva je smjena ravanteljice u CZSS Zadar (opa. kao da će smjena jednog ravnatelja potaknuti promjene u sustavu). 

Sindikat zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske nastavlja dalje sa našom akcijom, i to ćemo činiti sve dok oni koji mogu nešto učiniti za sustav socijalne skrbi ne shvate da mi stvarno ZASLUŽUJEMO VIŠE I BOLJE. 

Ponovno naglašavamo da sustav koji je cijelo jedno desetljeće zanemaren, čiji su zaposlenici preopterećeni i podkapacitirani,gdje ukupno 7.000 zaposlenika u sustavu brine o 500.000 korisnika vapi za promjenama.Smatramo da nikakve smjene ravnatelja ili ostavke ministara nisu riješenje za promjene u sustavu socijalne skrbi, nego samo i isključivo korjenite promjene cijelokupnog sustava mogu pridonjeti riješavanju svih problema na način da napokon o struci, struka donosi i iznalazi riješenja. 

Krajnje je vrijeme da mi zaposlenici u sustavu socijalne skrbi podignemo svoj glas i stanemo u obranu digniteta struke te od resornog ministarstva i Vlade RH zahtjevamo: 

1. Žurno zapošljavanje stručnog i sveg ostalog kadra koji nedostaje u sustavu.
2. Poštivanje Pravilnika o normativima koje je donijelo resorno ministarstvo i usklađivanje normativa sukladno standardima EU
3. Plaćanje prekovremenog rada
4. Rješavanje nezakonitih ugovora o radu na određeno vrijeme do donošenja akata u
zakonite ugovore o radu na neodređeno vrijeme.
5. Primjerena plaća za prateće službe u ustanovama socijalne skrbi (administrativni,
računovodstveni i drugi radnici koji rade u sustavu socijalne skrbi)

Krešo Posedi,
Sindikat zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske”