Zaslužujemo više i bolje

Poštovane kolegice i kolege,

Pozivamo Vas da se ponovno dana 19. ožujka 2019. godine (utorak) u vrijeme stanke-pauze okupite u Vašoj ustanovi ili ispred ustanove te da na taj način na Svjetsko dan socijalnog rada izrazite nezadovoljstvo stanjem u sustavu i podržite zahtjeve Sindikata.

Predlažemo da pročitate tekst priopćenja „Zaslužujemo više i bolje“ ili svoj tekst .

Isto tako sugeriramo da se okupljanje fotografira , da se izrade transparenti i da se o okupljanju obavijeste lokalni mediji kojima se možete obratiti sa izjavom.

Molimo da nam isto dostavite na e-mail adresu Sindikata .

Molimo da o okupljanju obavijestite svojeg ravnatelja/ravnateljicu

 Budući da nakon naše akcije ZASLUŽUJEMO VIŠE I BOLJE nismo dobili nikakav signal iz resornog ministarstva da su spremni krenuti u rješavanje gorućih problema u sustavu, nastavljamo dalje sa našom akcijom i to ćemo činiti sve dok oni koji mogu nešto učiniti za sustav socijalne skrbi ne shvate da mi stvarno ZASLUŽUJEMO VIŠE I BOLJE.

Zahvaljujemo svima koji su dana 08. ožujka 2019. iskazali podršku kolegama iz CZSS Zadar i podržali našu akciju ZASLUŽUJEMO VIŠE I BOLJE te ih pozivamo da ustraju u našoj zajedničkoj borbi, a sve one koji nisu iz bilo kojeg razloga sudjelovali u akciji da nam se pridruže na Svjetski dan socijalnog rada 19. ožujka 2019. jer samo ujedinjeni oko zajedničkog cilja poboljšanja uvjeta u sustavu možemo uspjeti. Naša brojnost je naša snaga.

Od resornog ministarstva i Vlade RH zahtijevamo:

1.      Žurno zapošljavanje stručnog i sveg ostalog kadra koji nedostaje u sustavu.

2.      Poštivanje Pravilnika o normativima koje je donijelo resorno ministarstvo i usklađivanje normativa sukladno standardima EU

3.      Plaćanje prekovremenog rada

4.      Rješavanje nezakonitih ugovora o radu na određeno vrijeme do donošenja akata u zakonite ugovore o radu na neodređeno vrijeme.

5.      Primjerena plaća za prateće službe u ustanovama socijalne skrbi (administrativni, računovodstveni i drugi radnici koji rade u sustavu socijalne skrbi)

Pozivamo sve zaposlenike u sustavu socijalne skrbi da mirnim prosvjedom, okupljanjem ispred ustanova u vrijeme pauze, daju podršku Sindikatu u borbi za boljitak sustava i svih zaposlenika u sustavu jer

ZASLUŽUJEMO VIŠE I BOLJE.

                                                                                PREDSJEDNICA SINDIKATA

                                                                                  Jadranka Dimić, dipl. soc radnica