Topusko 2017.

Najdraži moji,

još jednom Vam se zahvaljujem na predivna četri dana koje smo proveli u opuštanju, druženju i zabavi. Posebno se zahvaljujem Organizacijskom odboru i našem Zvoni Petroviću na uloženom trudu oko organizacije sportova, zabave , a posebno na ideji prezentacije hrvatskih krajeva kroz gastro i eno specijalitete koje pripremaju sami sudionici.Ova vrsta druženja postat će tradicionalna i svake godine organizirati će ju druga regija. Ove godine bio je to Dalmatinski dišpet, a iduće…. da sad puno ne pišem, iako su mi srce i duša puni emocija i ljubavi prema svima, slike će reči više od riječi. Uživajte u prisjećanju na Topusko da Vam je lakše dočekati ljetne igre u Umagu.

Najnestrpljiviji, nas osamdesetak, došli su u Topusko več u četvrtak. Nakon smještaja, počela su prva takmičenja. Belot je tradicionalno na rasporedu zimskih igara, a od ove godine uvedeni su briškula i trešeta. Druženje je nastavljeno uz pjesmu i ples do kasnih sati.

U petak se skupio ostatak ekipe. Prave igre mogu početi. Prvi je na redu bio stolni tenis. Nakon stolnog tenisa natjecanja su se preselila u kuglanu. Po završetku takmičenja i kratkog odmora u ranim poslijepodnevnim satima po prvi puta organizirano je druženje uz gastro i eno specijaliteta Dalmacije.

Na prijedlog Zvone Petrovića organiziran je Dalmatinski dišpet, kao prvi od sličnih druženja koja će se nastaviti svake godine u organizaciji jedne od hrvatskih regija. Domaćina iduče fešte izvući će se iz šešira na završnoj večeri. Ponuda jela i pića bila je raznovrsna, originalna, obilna i najvažnije jako ukusna. Druženje je bilo popračeno svirkom i pjesmom Tamburaškog sastava Ranom zorom. Dalmatinski dišpet bio je toliko dobro pripremljen da su se i naši prijatelji koji dolaze iz susjednih zemalja odlučili pridružiti organiziranju jedne takve fešte, pa će se iduće godine i njihova kuglica naći u šeširu. Sva pripremljena spiza bila je vrhunska, ali ipak je trebalo odabrati najboljeg kuhara ili kuharicu. Izbor najboljeg bit će na završnoj večeri. Svaka od ustanova koje su pripremale spizu za Dalmatinski dišpet ponuditi će dva kolača, a žiri će odlučiti tko je u Dalmaciji najslađi. U Dalmatinskom dišpetu sudjelovali su: Centar za rehabilitaciju Josipovac, Dom za odgoj Split, Centar za odgoj Šubićevac, Dom za odrasle osobe Zemunik, Dom za odgoj Zadar.

Rukomet se zajednički gledao u kafiću i to je najbolji dio rukometne utakmice. Ostalo je za zaborav.

Tuga i razočarenje nije dugo trajalo jer bližio se vrhunac večeri i Zimskih igara, Hawaii party. Kao i uvijek svi su si dali truda oko toga da salu hotela pretvore u havajsku plažu. A kakva je to havajska plaža na kojoj se ne pleše limbo. Bilo je puno plesača limba, a najbolja je bila Sandra Orlić iz Malog Lošinja.

Hawaii party nastavio se uz Ranom zorom do rane zore.

Subota prijepodne rezervirana je za sportove. Igrala se odbojka, vukao konop i na kraju se plivala štafeta u hotelskom bazenu.

Večer je počela sa još jednom razočaravajućom rukometnom utakmicom. Srećom, mi imamo svoje šampione kojima su na završnoj večeri podijeljene medalje, pehari i prigodne nagrade. Svojim trudom i umijećem zaslužili su da ih sve pobrojimo. Krenimo redom:

Belot:        

  1. mjesto – Đuro Klipa & Zvonimir Petrović
  2. mjesto – Anđelka Meštrović & Vladimir Grujić
  3. mjesto – Jadranka Ivezić & Krešo Posedi

Briškula/Trešeta:        

  1. mjesto – Miroslav Labrović & Edin Nurkić
  2. mjesto – Aldo & Gordan Antoninić
  3. mjesto – Sandra Orlić & Davor Lešić

Najbolja igračica briškule: Sandra Orlić

Najbolja igračica trešete: Jelena Gabrić

Stolni tenis Ž:    

  1. mjesto – Ivona Marunica
  2. mjesto – Marina Živković
  3. mjesto – Franica Marković

Stolni tenis M:   

  1. mjesto – Davor Ravnjak
  2. mjseto – Ervin Stilin
  3. mjesto – Vladimir Belčić

Kuglanje Ž:         

  1. mjesto – Marija Radić
  2. mjesto – Ana Kukuruzović
  3. mjesto – Dorica Surić

Kuglanje M:       

  1. mjesto – Vladimir Kajkut
  2. mjesto – Luko Capor
  3. mjesto – Miroslav Labrović

Konop:      

  1. mjesto – Centar Josipovac
  2. mjesto – Dom Mali Lošinj
  3. mjesto – Dom Beli Manastir

Odbojka:  

  1. mjesto – Dom Mali Lošinj
  2. mjesto – Centar Josipovac
  3. mjesto – Dom za odgoj Zadar

Štafetno plivanje:       

  1. mjesto – Dom za odgoj Zadar
  2. mjesto – Caritasova kuća A. Stepinac
  3. mjesto – Dom Mali Lošinj

Nakon sportaša zahvalnice za 30. sudjelovanje na Sindikalno sportiskim igrama dobili su: Sanjin Komarčević i Edin Nurkić

Najslađi dio večeri. Nastavak Dalmatinskog dišpeta. Izbor najboljeg kolača dalmatinske regije. Žiri u sastavu: Jadranka Ivezić, Andrija Stojanović i Tomislav Balšić odlučili su da najbolji kolač dolazi iz ustanove Dom za odrasle osobe Zemunik.

Ujedno je izvučen organizator slijedećeg gastro druženja: slavonsko-baranjska regija.

Več tradicionalno, nagradnu igru organizirao je naš sponzor firma Certitudo.

Nagrade je dodjelio Andrija Stojanović.

Za dugogodišnje sponzorstvo, a još više za iskreno i pravo prijateljstvo Organizacijski odbor Sindikata nagradio je gospodina Andriju Stojanovića. Nažalost predstavnik našeg drugog sponzora Tekstilgrupe, gospodin Mislav Tadić, nije bio prisutan pa ga nagrada čeka prilikom prvog slijedećeg susreta, nadamo se već u Umagu ove godine.

Nagradu za vjernost, prijateljstvo i uvijek dobar štimung zaslužili su i članovi Tamburaškog sastava Ranom zorom: Kristijan Rajner – Kiki, Branimir Ležajić – Deda, Tomislav Šušnjar – Pago, Davor Perešin – Buco, Tomislav Balšić – Bale, Bernard Pavar – Beni. Nadamo im se i u Umagu.

Prigodne poklone dobili su naši prijatelji Đuza i Mirek koji su između dvoje igara postali djedovi.

Time je službeni dio večeri završen i nastavilo se sa pjesmom i plesom do zore.

Veliko hvala:

-Centar Rudolf Steiner

-Centar za odgoj Velika Gorica

-Domus Pergolis Rovinj

-Dom Jalžabet

-Odgojni dom Mali Lošinj – Cres

-CZSS Bjelovar

-CZSS Beli Manastir

-Dom za odgoj Osijek

-KBC Osijek

-Dom Maestral

-Dom Klasje

-Dom Ljeskovica

-KBC Sveti Duh Zagreb

-Dom za stare Beli Manastir

-Dom Šubićevac

-Dom za stare Medveščak

-Dom za Odgoj Zadar

-Centar Josipovac

-Dom za odgoj Split

-Dom za stare Bjelovar

-Dom za odgoj Karlovac

-CZSS Susedgrad

-Centar Sloboština

-CZSS Varaždin

-Centar Slava Raškaj

-Caritasova kuća A. Stepinac

-Dom Zemunik

-CZSS Opatija

-Dom za stare Požega

-CZSS Hrvatska Kostajnica

-Dom za stare Čakovec

-Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

-ŠUSS

-Certitudo

-Tekstil grupa

-Tamburaški sastav Ranom zorom

Posebno hvala našim gostima, koji to više nisu jer su postali dio naših igara, iz Dječjeg doma Rada Vranješević iz Banja Luke, humanitarne udruge Fondacija Solidarnost Srbija iz Beograda i Ustavnog suda Srbije.

Sve Vas očekujemo od 24.5.2017.-28.05.2017. na Sindikalno-sportskim susretima u UMAGU.

TKO SE IGRA TAJ SE VOLI, a sve vas voli

Jadranka Ivezić, Predsjednica